kemudian periuk ajaib
..sebenarnya tak tahu nak beri nama tetapi memandangkan ada ciri-ciri resipi rendang, maka dapatlah dia nama ni!
susun ikan dalam periuk
panjang sangat kena kona sikit
sebelum dimasak
selepas 10 minit - balikkan ikan
tabur sayur masak 10 minit lagi
selepas 20 minit dimasak
hidangkan
Resipi:
2 ekor ikan susu (potong 3)
3 bawang besar - kisar
2 serai - kisar
2 inci lengkuas - kisar
1 sudu cili giling
1/2 sudu teh serbuk kunyit
1/2 kotak santan (200 ml)
12 cili padi sebiji-sebiji
garam
timun dan tomato (itu je yang ada)
- masuk ikan dalam periuk ajaib
- gaul semua bahan
- curah bahan atas ikan
- masak 10 minit
- balikkan ikan selepas 10 minit
- masuk sayur
- masak 10 minit lagi
wah, ajaib betul pemanggang ni. Sue br buat puding roti menggunakannya juga!!
ReplyDelete