ayam goreng untuk malam nanti; marinate siap2 kerana petang nanti banyak hal
tumbuk bawang putih dan halia - perap ayam. Untuk makan malam nanti, saya masuk fridge.
Kalau nak goreng terus pun sudah boleh. Tepuk-tepuk atas tepung gandum dan goreng dalam minyak penuh. Kalau simpan lebih lama lebih sedap. Saya biasa merinate dalam bekas bertutup dan frozen, pagi sebelum pergi kerja saya akan letakkan di bahagian bawah fridge, anak2 balik sekolah mereka tolong keluarkan (4.00 petang), sekitar 6.00 petang baru digoreng.
Malam nanti saya akan upload gambar "jika jadi" menggorengnya, kalau tidak esok pagi menggorengnya sebagai sarapan Farhah sebelum ke tuisyen pukul 9.00 pagi - 4 petang.
Malam nanti saya akan upload gambar "jika jadi" menggorengnya, kalau tidak esok pagi menggorengnya sebagai sarapan Farhah sebelum ke tuisyen pukul 9.00 pagi - 4 petang.
***Anekdot
Resipi ikhlas dari adik ipar Norhabibah kira2 10 tahun lepas. Jangan guna bawang merah atau bawang besar kerana mudah hangus.
No comments:
Post a Comment