Thursday, March 17, 2011

kek puding karamel

sapu loyang - mentega & tepung

KARAMEL - 60g gula + 1 sudu air = karamel + 2 sudu air
masuk dalam loyang

PUDING - 400 ml susu segar, 70 gm gula, 4 telur, vanila

masak susu & gula hingga gula larut, masuk telur

masuk puding dalam loyang yang ada karamel

KEK - 2 telur, 60 gm gula, 70 gm tepung, 20 gm mentega cair

pukul 1/2 gula & telur putih = gebu
1/2 gula & telur merah = pekat
kemudian campur

masuk dalam loyang tadi
bakar dalam loyang yang diisi air panas (brain maire)

sejuk baru potong
elok terbalikkan

kurang jadi sebab lapisan kek tak menjadi
sedap tapi perlu cuba lagi
resepi daripada YANI
nama baru:

BENGKANG PUDING KARAMEL he he he

***Peringatan
"Jangan puji aku tetapi pujilah Allah, aku tidak pun memberikan harta ku tetapi harta Allah SWT." Imam Hanafi.

No comments:

Post a Comment