Saturday, September 17, 2011

apa rasanya... Miang Kham?

Ramai yang bertanyakan rasanya sebelum mencuba. Kebanyakannya tidak mahu mencuba kerana disangkakan daun sireh.
Kombinasi rasa - manis, masam, masin, pedas, lemak dan hanyir menghasilkan satu rasa yang unik - bagi saya diakhir kunyahan rasanya - LEMAK.

Gambar-gambar Miang Kham yang pernah saya buat...

jamuan jabatan 2009

jamuan perpisahan Amilah 2011

jamuan Bahagian Pengembangan Sastera

jamuan Bahagian Penyelidikan 2010

jamuan perpisahan

jamuan Bahagian Penyelidikan

majlis perkahwinan untuk mempelai Muni & Awi

majlis perkahwinan Muni & Awi

3 comments:

  1. terbaikkk kak... i like..tahniah sbb dpt sediakan m.kam dlm jumlah yg banyak..kecur dah ayaq liug nih..hehe.. versi baru parut kelapa-mudah dan jimatkan masa (rasa lemaknya sama ke kak?)....

    ReplyDelete
  2. sama sahaja - idea kak Hairani dan dalam gambar di Internet juga menunjukkan kelapa diparut. Kak buat 4 biji kelapa - bayangkan kalau nak buang kulit air, nak dadu... jenuh. Tetapi kelapa tu yang paling sukar nak pisah dari tempurung... riuh rendah - lipas, tikus, cicah semua keluar he he he

    ReplyDelete
  3. haha...kuat sgt bunyi buat kerja tuh..haha..kiranya dah ada penyelesaiannya..mudah sikit kerja...haha...

    ReplyDelete