... resipi Fatin dan dia juga yang bawa. Kita kongsi bersama resipinya yang mudah dan berkhasiat. Terima kasih Fatin
Resipi:
Tauhu:
tauhu - goreng, belah dua menyerong, keluarkan isi dan lecek
tuna dalam tin - tos dan lecek (jenis rendam dalam minyak @ air)
daun ketumbar - hiris halus
cili padi - tumbuk
lada hitam, garam, minyak zaiton
- campur semua bahan dan sumbat semula dalam tauhu
- siap!
Sos:
kicap manis
air
cili padi - tumbuk
gula, garam
- campur semua
* kuantiti -agak-agak!
***Anekdot
Sedap dan perlu dimakan bersama-sama sos bagi membangkitkan rasanya. Rasa tuna, pedas dan sayup-sayup terasa daun ketumbar.
Fatin - kena lebihkan sedikit lagi daun ketumbar. Syabas!
wah bestnya, nampak terliur dah nih..sedap ke kak?
ReplyDeleteSedap - buat jgn tak buat. sekurang2nya inilah ilmu yg boleh kita kongsi.
ReplyDeleteSy buat tepek roti je kak..nak buat tauhu tak sempat wpun dah beli..wan kebetulan tgh diet skrg nih...buat mana yg sempat jer...pedas gile sy buat..hehe
ReplyDeletesedap kan - rasanya nak tambah je mayonis ..he he he habis diet kita. Cuba tambah lada hitam sikit - mungkin lebih perisa
ReplyDeletehaah..daun ketumbar bg sedap lagi...dah buh lada hitam juga cuma tak byk buh..hehe
ReplyDelete