tabur kelapa
buat custart
curah
kacau dengan lidi
set
bakar 10 minit api atas bawah, 30 minit api bawah
dah siap
Resipi:
9 inci crust/shell
1 cawan kelapa kering
4 biji telur
1 cawan susu cair
1 cawan susu pekat
1 cawan air
1/3 cawan tepung jagung
1 sudu makan vanila
- panas oven 200 darjah celcius
- tabur kelapa atas crust/shell
- masak susu anggaran suam
- masuk tepung jagung, vanila
- masuk telur
- masuk adunan dalam crust/shell
- guna lidi kacau perlahan-lahan supaya kelapa terapung *
- bakar selama 40 minit - 10minit api atas bawah, 30 minit api bawah (mudah hangus)
- simpan dalam peti sejuk selama 1 jam
* jangan tercucuk dasar crust/shell
Ehsan Youtube - resipi olah semula
http://permatahatimy.blogspot.com/2011/12/quiche-crustshell-2.html
No comments:
Post a Comment