Tuesday, December 13, 2011

peach triffel






Resipi:
1 swissroll
1/2 cawan tepung kastad
1/2 cawan susu manis
2 cawan air
1 sudu makan gula
1 tin pic
1 kotak jeli (saya guna Nona perasa resberi)
- potong swissroll letak dalam bekas
- sirap pic tuang atas swissroll
- buat kastad (tepung, susu, air, gula kacau atas api)
- tuang atas kek
- buat jeli (ikut arahan di kotak jeli)
- suam-suam letak atas kastad
- masuk dalam peti sejuk 30 minit

4 comments:

  1. ct teringin nak buat tapi masalahnya tak der siapa nak makan huhuu...

    ReplyDelete
  2. Kalau buat lagi pun boleh habis. Sikit je boleh beri pada kak saya,itu pun anak sulung pesan simpan untuk di esok. Siti - buat dalam bekas kecil-kecil sedekah kat jiran he he he. Leceh kalau buat dlm bekas besar kena potong-potong.

    ReplyDelete
  3. jiran2 ct semua cina...lagi pun dia orang ni bawa hal masing2...jarang nak bertemu...sesekali bila terjumpa baru la hye..macam tu...masing2 kerja...kalau ct buat pun selalunya bawa balik rumah mertua..maklum la adik2 ipar ramai...

    ReplyDelete
  4. Ct - asal dari mana? Rmh di B'worth atau sebelah utara. Kak Bandar Bahru, Bertam Indah selalu pi rmh kakak. Ct rajin juga masuk masakan - buat @ beli tak kisah sbb bab makanan je kita semua sama - semua org makan! he he he

    ReplyDelete