Thursday, July 7, 2011

cucur yang dilempengkan

seperti membuat cucur udang cuma tidak menggoreng.
Tadi saya tanya pandang Kak Zainah, "Boleh tak buat cucur udang tapi tak goreng - nak diet"
Jawab kak Zainah "Apa tak bolehnya, kita yang buat dia" (Ini ayat yang selalu saya gunakan untuk anak-anak saya, hari ini kak Zainah yang gunakan untuk saya).
Inilah hasilnya, girls kata sedap.

CUCUR LEMPENG CRAB STICK

ini agak pekat...

... tambah air, yang satu tu terhangit he he he

sedap

... masuk aduan dan lenggangkan

Resipi:
2 cawan tepung
3 crab stick - hiris (ikan bilis kolestrol he he he)
1 telur
1 bawang - dadu
1 pokok daun bawang
garam, gula,
minyak zaiton untuk dileser (sebenarnya tidak perlu), tapi saya buat untuk kali pertama sahaja

No comments:

Post a Comment